spacer.png, 0 kB
Stomorska
---
Stomorska °C | Split °C | Lošinj °C | Osijek °C | Pula °C | Rijeka °C | Dubrovnik °C | Zadar °C | Zagreb °C

UPHA ČLAN


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Početna arrow Informacije
Ispis E-mail
INFORMACIJE ZA ODMOR
 Dolazak
Po pravilu dolazite subotom. Tada bi Vaš smještaj već trebao biti za Vas spreman.
Ukoliko dođete nešto prije, može se dogoditi da Vaše mjesto za odmor još nije spremno za Vaš dolazak. U tom slučaju Vas molimo za Vaše razumijevanje.
Ukoliko Vaš apartman nije bio korišten prije, tada možete odmah nakon dolaska i prijave u našem uredu, zaprimiti isit na korištenje.
Ukoliko imate nekih zakašnjenja, molimo Vas da se OBAVEZNO javite našem uredu. Najljepša hvala.  
 Odlazak
Da bi se objekt za slijedeće goste mogao pospremiti i očistiti , Vaš apartman ili sobu morate napustiti do 10 sati ujutro. Ukoliko objekt pak namjeravate prije ili kasnije napustiti molimo Vas da o tome obavijestite Vašeg domaćina odnosno našu turističku agenciju.  
Opremljenost
Sve kuće i apartmani su u potpunosti opremljeni. One posjeduju kuhinju ili kuhinjsku nišu sa kuhalom ( djelomično i pećnicu , hladnjak – katkad s odjeljkom za smrzavanje), kao i opremu za kuhanje, kuhinjski pribor i suđe što odgovara broju osoba kojeg objekt može zaprimiti. Električni uređaji poput tostera, miksera i mikrovalne pećnice u principu nisu prisutni.Gotovo svi apartmani imaju u sklopu prostora za dnevni boravak integriranu kuhinju. Posteljina je prisutna u svim objektima za smještaj, što znači da su pri Vašem dolasku kreveti svježe i čisto promijenjeni. Također ručnici i kuhinjske krpe su ponuđene za Vašu upotrebu od strane domaćina. Preporučujemo da ručnike ipak ponesete sa sobom, a u svakako ručnike za plažu. Najvažnija sredstva za čiščenje pronaći ćete u svom objektu. Toaletni papir čeka na Vas pri Vašem dolasku, ali za daljnje potrebe gost je dužan da toaletni papir sam kupi ili ga donese odmah sa sobom. Naši apartmani su uglavnom opremljeni sa velikim bračnim krevetima (180x200), kao i sa francuskim krevetima ( 160x200), te kaučima (60-80x200). Kod nekih dodatnih ležajeva radi se o preklopnim ležajevima, ali su oni veoma rijetki.
Kućni ljubimci
 Kućni ljubimci ( psi - mačke ) trebaju za ulazak u Hrvatsku odnosno za prolazak kroz Sloveniju jedan ispravni međunarodni (žuti) zdravstveni karton sa cjepivom, posebno sa cjepivom protiv bjesnila. Donošenje ljubimaca je dozvoljeno samo tada kada je pri rezerviranju zatraženo i od strane naše turističke agencije potvrđeno. Troškovi cijene kreću se od 3,- do 5,- € po danu, koji se plaćaju direktno na licu mjesta domaćinu. Ukoliko bez prethodne najave odnosno bez potvrde od strane našeg ureda ipak sobom ponesete Vašeg ljubimca, Vaš domaćin može Vam zabraniti ulaz u njegov objekt ili Vam može naplatiti cijenu prema vlastitoj želji.
Opskrba
 U mjestu Stomorska nalazi se jedan poštanski ured, kao i dvije trgovina prehrambene i mješovite robe, restorani , picerije, kaffe barovi i jedna tipična konoba. Benzinska stanica nalazi se u mjestu Rogač (matičnoj luci za otok Šoltu), 13 km udaljenoj od Stomorske i u toku ljetnih mjeseci je otvorena svaki dan (u zimskim mjesecima je radno vrijeme ograničeno). U trgovini prehrambene i mješovite robe "Studenac" kupljene namjernice možete platiti nekom od kreditnih kartica koje posjedujete. Vaš devizni novac možete mijenjati u poštanskom uredu ili u našim turističkim agencijama u Stomorskoj, Rogaču ili Maslinici.
Trenutno na otoku nema nijedna banka, nego bankomati u Stomorskoj i Grohotama koji nažalost veoma često nisu u funkciji. Stoga savjetujemo da se prilikom dolaska na otok ponesete dovoljno gotovine.
Telefon & Mobilna komunikacija
 Hrvatska raspolaže sa modernom telefonskom mrežom. Najjeftinije je telefonirati iz neke od bezbrojnih telefonskih govornica. Telefonske kartice možete dobiti u svim poštanskim uredima, kao i na mnogim kioscima te u našoj turističkoj agenciji. U Hrvatskoj postoje četri mreže za mobilnu komunikaciju: T-MOBILE, VIPNET, TELE2 i Tomato. Područje otoka Šolte je veoma dobro pokriveno, ali na nekim točkama na otoku je prisutna tkz. "rupa" gdje prijema jednostavno nema. Dodatne usluge poput preusmjeravanja poziva, SMS –poruka , kao WAP-Internet itd. su podržane od strane svih mreža.
Putni dokumenti
 Za ulazak u Hrvatsku državljani mnogih EU zemalja trebaju putovnicu (boravak do 3 mjeseca) odnosno osobnu iskaznicu (za boravak do 30 dana). Dakako je da ti dokumenti moraju biti još važeći (barem još 3 mjeseca odnosno 30 dana nakon završetka odmora). Posebno slovenski granični prijelazi kontroliraju vrijeme valjanosti dokumenata. Ukoliko putujete sa osobnim automobilom , posebno je važno da imate zelenu kartu osiguranja sa sobom, iako se ona na slovenskim i hrvatskim graničnim prijelazima više ne traži.
Sredstva plaćanja / Mijenjanje deviznog novca
 Hrvatska valuta zove se "Kuna", skraćeno "kn", međunarodno se vodi pod kraticom "HRK". Jedna Kuna se dijeli na 100 Lipa (lp). Postoje kovanice u apoenima od 1, 2, 5, 10, 20 i 50 Lipa, kao i 1, 2, 5 i 25 kuna. Novčanice su u apoenima od 10, 20, 50, 100, 200, 500 i 1000 Kuna. Po srednjem tečajnom kursu u prosincu 2006. ca. 7,44 kn iznosi 1 Euro. Mijenjanje deviznog novca u Hrvatskoj je moguće u svim poštanskim uredima, bankama i mjenjačnicama , kao i u našim turističkim agencijama u Stomorskoj, Rogaču i Maslinici. Tečaj je promjenjiv od banke do banke, dok se iznos provizije kreće od 0% do 3%. Vaš račun u našoj turističkoj agenciji u Stomorskoj može se isključivo platiti gotovinom!
Kreditne kartice
 Uglavnom sve trgovine i restorani prihvaćaju kreditne kartice - American Express, Eurocard / Mastercard, Visa ili Diners Club. U našim turističkim uredu kreditne kartice se ne prihvaćaju!
Bankomati
U gotovo svim većim mjestima nalaze se Bakomati preko kojih možete sa Vašom kreditnom ili bankovnom karticom podizati gotovinu.
Zdravstvo
Zdravstvena usluga u Hrvatskoj je jako dobra. S vremenom sve više uz medicinske centre i bolnice možete naći i bezbroj privatnih liječničkih ordinacija i Klinika gdje je pružanje liječničke usluge moguće uz neznatnu osobnu financijsku nadoplatu. Ukoliko dolazite iz inozemstva u svakom slučaju preporučujemo uzimanje nekog osiguranja za put, koje ima također i zdravstveno osiguranje za putovanje/odmor.
Struja
Napon za struju iznosi kao i u mnogim europskim zemljama 220 Volti. Posebni adapteri za utičnice nisu potrebni.
Zaštita i očuvanje prirode
U interesu zaštite i očuvanja prirode – koje je posebno utvrđeno u hrvatskom državnom ustavu – molimo Vas najtoplije nikakvo smeće bacati u more, prirodu ili pak u toalete. Pomognite aktivno da naš Jadran, „najplavije more“ svih mora , te tisuću hrvatskih otoka ostane čisto i nezagađeno.
Srdačno Vam hvala! 
Zadnja Promjena ( Petak, 16 Oľujak 2007 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
spacer.png, 0 kB
  • Dobro došli
  • Welcome
  • Willkommen
  • Benvenuti